Makové bezlepkové sušenky

Nejsme bezlepková domácnost, ale jsem přesvědčená, že vynechávání lepku ve stravě je pro nás prospěšné.

Nejmladšímu ze synů nebylo moc dobře a tak jsem se rozhodla speciálně pro něj udělat bezlepkové sušenky. Jen když jsem donucena, vymýšlím nové varianty.

Budete potřebovat:

  • 200g bezlepkové mouky
  • 200g pohankové mouky
  • 100g sojové mouky
  • mák
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce datlového sirupu
  • lžíce stévie
  • 2 lžíce sezam
  • nasekané mandle

Všechny suroviny smícháte dohromady. Vyválíte a vykrajujete různé tvary. Pečte 25 minut na 175 °C.

Mandle jsou jediné zásadotvorné ořechy. Mák obsahuje nejvíce vápníku. Pohanková mouka obsahuje rutin, který blahodárně působí na žíly. Bezlepková strava napomáhá obnovit imunitní systém.

 

Leona Kysilková
Baví mě rozmotávat životní příběhy. Hledám v nich souvislosti mezi naším chováním a nemocemi. Nacházím řešení a tím vám pomáhám k uzdravení. Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře
  • Stáhněte si eBook ZDARMA

    2 kroky k pevnému zdraví a energie na rozdávání.

  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Spolupracuji
    Štěpánka Procházková http://www.vyzivovy-poradce.net/