Kokosové ořechy

Našla jsem recept na kokosové ořechy. Na první pohled se mi moc líbil. Představovala jsem si tu úžasnou chuť a moc jsem se těšila. Jen mi vadilo, že je z klasické bílé mouky a na můj vkus v něm bylo hodně másla. Plněné byli máslovým krémem, což jsem také změnila.

Recept jsem si upravila: 160g špaldové mouky, 100g másla, 1 vejce, 150g kokosu, 40g třtinového cukru, 2 lžičky prášku do pečiva z vinného kamene, dvě lžíce vody.

IMAG1010

Na pracovní ploše zpracujeme těsto a necháme ho v lednici odpočinout.

iN7OsbAiixVh2b3XC9AmVcUTWvPH0wx7dL8zttfSMpgtcOWocPiMyTIhdCs-rYC3ezmMQ2U

Těsto přesuneme na nejméně dvě hodiny do ledničky. Chutě a vůně se krásně propojí. Po té naplňte do formiček. Pekla jsem na 180°C asi 15 minut

7-tVHLd83pjfIxnBFjSpQB5OTV4tqWVyeH5oE5tYCE3AxP1Wu60T3HnMg5YF2A-ioOSbri4

 

Letos poprvé jsem si koupila silikonovou formu a musím říci, že jsem nadšená, pracuje se s ní úžasně.

2zkYGvYUTGgjOQamQdTvPtzMA1hxshzBCy31NphvXIkl1Hzx-S_rjztOvZDHWkmcYmbVqOw

 

Na plnění ořechů jsem si připravila lehkou náplň. 1/2 kelímku Ricotty jsem smíchala s 1 lžící xylitolu, což je to přírodní cukr, vyrobený z břízy a buku. Vhodný i pro diabetiky. Touto směsí jsem ořechy naplnila a lehce je pokapala domácí čokoládou. Letos vyrobené z kakaového másla, javorového sirupu a kakaa z nepražených bobů.

Těsta je poměrně hodně, tak jsem z půlky dávky vytvořila rohlíčky, které jsem plnila marmeládou. Vaší fantazii se meze nekladou.

Věřím, že se vám pečení podaří. Do komentářů mi můžete napsat, jak se vám dařilo.

 

Leona Kysilková
Baví mě rozmotávat životní příběhy. Hledám v nich souvislosti mezi naším chováním a nemocemi. Nacházím řešení a tím vám pomáhám k uzdravení. Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře
  • Stáhněte si eBook ZDARMA

    2 kroky k pevnému zdraví a energie na rozdávání.

  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Spolupracuji
    Štěpánka Procházková http://www.vyzivovy-poradce.net/