Ovocné sušenky z ovesných vloček

Sladké mám moc ráda. Vybírám si, co ze sladkého sním. Jsem nadšená, když mě napadne recept, kde není moc cukru, tuku a lepku.

Tyto sušenky připravuji ráda. V ledničce vydrží i čtyři týdny, když je nesníte dřív.

Budete potřebovat:

  • 1 hrnek ovesných vloček, můžete použít i jiné (pohankové, žitné, špaldové)
  • 100g kešu oříšků
  • 4 malá jablka
  • skořici
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 polévková lžíce javorového sirupu

Vločky rozmixujte na mouku a přidejte k ní kypřící prášek. Rozmixujte kešu a jablka a přidejte k vločkám. Dochutíte javorovým sirupem a skořicí. Zpracujte těsto. Když je moc řídké, přidejte mouku z ovesných vloček. Těsto rozválejte na tloušťku 0,4 cm, vykrajujte tvary, na plechu pečte asi 15 minut při 190°C.

Děti mají sušenky moc rádi, ideální svačinka na výlety.

 

 

Leona Kysilková
Baví mě rozmotávat životní příběhy. Hledám v nich souvislosti mezi naším chováním a nemocemi. Nacházím řešení a tím vám pomáhám k uzdravení. Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře
  • Stáhněte si eBook ZDARMA

    2 kroky k pevnému zdraví a energie na rozdávání.

  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Spolupracuji
    Štěpánka Procházková http://www.vyzivovy-poradce.net/