Polentový koláč se zeleninou

Že nevíte, co je polenta? To nevadí, já jsem to také nevěděla. Když jsem ji před asi pěti lety objevila, zjistila jsem, že nevím co z ní vařit. Dnes jsem si ji oblíbila a používám ji často.

Polenta je hrubá krupice z kukuřice, oblíbená je v jižních částech Evropy. Vhodná je pro lidi s bezlepkovou dietou. I my ostatní, můžeme odlehčit našemu trávení a lepkové potraviny občas vynechat.

Polenta je bohatým zdrojem:

  • minerálů
  • vlákniny
  • bílkovin
  • vitamínů
  • je sytá

Máte rádi slunce, teplo, středozemní moře? Pak se pusťme do voňavé připomínky.

Připravte si:

  • 250ml mléka (může být rostlinné mandlové, z lískových ořechů…)
  • 1/2 hrnku polenty
  • 30g másla
  • 1 ks Romadur (může být jiný sýr výrazné chuti)
  • 150g mraženého špenátu
  • 1 ks větší cibule
  • 3 rajčata
  • 125 ml acido mléko
  • 4 vejce

Nejdříve si připravíme polentu. V hrnku přivedete k varu 250ml vody a mléka, postupně přisypávejte polentu a promíchávejte, aby se neudělali hrudky. Snižte plamen a míchejte ještě tět minut. Sejměte z ohně a do horké vmíchejte máslo a 1/2 romaduru, osolte a opepřte. Kulatou formu vymaže máslem, přidejte polentu rozložte na ni na kousky nakrájenou cibuli, špenát, rajčata, lehce posypte rozmarýnem. Vajíčka ušlehejte s acido mlékem a zalijte. Navrch na kousky nakrájejte druhou půlku romaduru. 40 minut zapečte v troubě vyhřáté na 180°C.

 

Hotovo. Další rychlou večeři máte hotovou.

 

 

 

 

 

Leona Kysilková
Baví mě rozmotávat životní příběhy. Hledám v nich souvislosti mezi naším chováním a nemocemi. Nacházím řešení a tím vám pomáhám k uzdravení. Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře
  • Stáhněte si eBook ZDARMA

    2 kroky k pevnému zdraví a energie na rozdávání.

  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Spolupracuji
    Štěpánka Procházková http://www.vyzivovy-poradce.net/