Polévka z červené řepy

Červenou řepu jsem si zamilovala pro její čistící schopnosti. Je bohatá na vlákninu, vitamíny, minerály. Polévku jsem doplnila o kvalitní bílkoviny, které jsem dodala ve směsi zvané Hraška.

Červená řepa likviduje jedovaté látky ve střevech, upravuje vyměšování, podporuje produkci trávicích šťáv a funkci jater a žlučníku. Je doporučována jako prevence nádorů, při léčbě a rekonvalescenci.

Důležité je, jíst ji syrovou, vařením se cenné látky ničí.

Aby bylo jídlo kompletní na zahuštění jsem použila Hrašku, která dodá bílkoviny rostlinného původu, tudíž lehce stravitelné. Jedinou podmínkou je Hrašku nejméně 20 minut povařit. Tak jako každou mouku.

Co budeme potřebovat:

červenou řepu, cibuli, olej, Hrašku, sůl

Na oleji lehce zpěňte cibulku, přidejte dvě lžíce Hrašky a na kostičky nakrájenou červenou řepu. Lehce opražte a zalijte vodou. Občas promíchejte a vařte nejméně 20 minut. Aby bylo jídlo kompletní, přidala jsem Hrašku, která dodá bílkoviny rostlinného původu, tudíž lehce stravitelné. Jedinou podmínkou je Hrašku nejméně 20 minut povařit. Tak jako každou mouku. Před koncem varu osolte a po odstavení z plotny rozmixujte.

Do uvařené polévky jsem přidala jemně nastrouhané pyré z řepy čerstvé. Doplnila jsem kváskovým chlebem.

Leona Kysilková
Baví mě rozmotávat životní příběhy. Hledám v nich souvislosti mezi naším chováním a nemocemi. Nacházím řešení a tím vám pomáhám k uzdravení. Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře
  • Stáhněte si eBook ZDARMA

    2 kroky k pevnému zdraví a energie na rozdávání.

  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Spolupracuji
    Štěpánka Procházková http://www.vyzivovy-poradce.net/