Ředkev na zahřátí

Poslední roky jsou zimy nějaké mírné. Je možné, že se letos dočkáme pár mrazivých dní. Jak se zahřát pomocí potravin?

Zaručeně Vás zahřejí kořeněné, pálivé pokrmy. Nemusíte šetřit cibulí, česnekem, křenem, pórkem, zázvorem.

Pokrm si můžete okořenit pepřem, koriandrem, kmínem, fenyklem, skořicí, bazalkou, chilli, rozmarýnem.

Z obilovin zaručeně zahřeje pohanka, jáhly, quinoa, rýže.

Pojďme na zahřívací oběd, budete potřebovat:

  • česnek
  • zázvor
  • por
  • bílá ředkev
  • rýže
  • sýr

Lehce osolte a opepřte olivový olej přidejte česnek a zázvor nakrájený na drobno. Přidejte pór a bílou ředkev. Smažte cca 5 minut než zelenina změkne, ale aby zůstala křupavá. Talíř můžete doplnit rýží, nastrouhat tvrdý sýr a přidat kysané zelí.

Živočišné bílkoviny se déle tráví a proto také zahřívají.

V zimě je příjemné popíjení horkých nápojů. Ale tělo dostává informaci, že je teplo a aktivuje mechanizmy uvolňující teplo. Když vyjdete ven, tělo se ochladí a vy nastydnete. Po popíjení teplých nápojů zůstaňte delší čas v teplém prostředí. 

 

Leona Kysilková
Baví mě rozmotávat životní příběhy. Hledám v nich souvislosti mezi naším chováním a nemocemi. Nacházím řešení a tím vám pomáhám k uzdravení. Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře
  • Stáhněte si eBook ZDARMA

    2 kroky k pevnému zdraví a energie na rozdávání.

  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Spolupracuji
    Štěpánka Procházková http://www.vyzivovy-poradce.net/