Špaldová palačinka plněná červenou řepou

Palačinky u nás doma frčí. Oblíbily si je především děti, kteří si je často připravují sami. Recepty plné mléka, vajec, tuku, jsem vyměnila za zdavější a přesto chutnou variantu.

Pravidlo tří – budete potřebovat špaldovou mouku jemně mletou, vodu a špetku soli.

Ze všech ingrediencí připravíte těsto řídké konzistence. Pánvičku můžete lehce vytřít olejem, pomocí štětce (potřebujete s přírodními štětinami, např z Ikea)  a už můžete začít smažit palačinky.

Náplň do palačinek:

kokosový olej

červená řepa, může být neuvařená

mražený špenát listový

dva bílky

Na kokosovém oleji jsem osmažila cibulku, přidala jsem nastrouhanou červenou řepu, když máte řepu neuvařenou, o trochu déle ji smažte. Mražený špenát jsem nechala povolit a přidala ho na pánev. Lehce osolte a zalijete dvěma bílky a oběd je hotový.

Už vám jen stačí naplnit palačinku. Já talíř doplňuji lžící kvašené zeleniny. Kvašená zelenina obsahuje bakterie mléčného kvašení, které velmi prospěšně působí na střevní mikrofloru. Také obsahuje vitamíny C, minerály, vlákninu.

Červená řepa má:

  • detoxikační účinky
  • je přírodní antioxidant
  • pomáhá při zácpě
  • aktivuje tvorbu červených krvinek.
Leona Kysilková
Baví mě rozmotávat životní příběhy. Hledám v nich souvislosti mezi naším chováním a nemocemi. Nacházím řešení a tím vám pomáhám k uzdravení. Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře
  • Stáhněte si eBook ZDARMA

    2 kroky k pevnému zdraví a energie na rozdávání.

  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Spolupracuji
    Štěpánka Procházková http://www.vyzivovy-poradce.net/