Špaldové rohlíky

Často peču domácí kvasový chleba z celozrnných mouk. Dnes jsem se rozhodla, že zkusím rohlíky a moc se povedly.

Budete potřebovat:

  • 1/2 kg špaldové mouky
  • tři lžíce žitného kvasu nebo sušený z prodejen zdravé výživy
  • 1/2 droždí
  • lžíce sádla
  • datlový sirup
  • vajíčko
  • sezamové semínko

Nejdříve si připravte kvásek z vody, datlového sirupu a droždí. do špaldové mouky přidejte špetku soli, rozpuštěné sádlo, vajíčko, žitný kvas, sezamové semínko a vykynulý kvásek. Zpracujte těsto, které nechte na teplém místě kynout. Asi po 1/2 hodiny lehce vyválejte, nakrájejte do trojúhelníku a od nejdelší strany rolujte. Na plechu nechte lehce vykynout, potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamovým semínkem.

Žitný kvas mívám v ledničce a často z něho peču. Kvas pomáhá při trávení.

 

Leona Kysilková
Baví mě rozmotávat životní příběhy. Hledám v nich souvislosti mezi naším chováním a nemocemi. Nacházím řešení a tím vám pomáhám k uzdravení. Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře
  • Stáhněte si eBook ZDARMA

    2 kroky k pevnému zdraví a energie na rozdávání.

  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Spolupracuji
    Štěpánka Procházková http://www.vyzivovy-poradce.net/