Vánočka jak ji neznáte!

Chtěla jsem své rodině upéci vánočku. Nechtěla jsem tu tukovou a sladkou. Na druhou stranu jsem nechtěla jen z kvasu, která bude připomínat chleba. Jala jsem se pročítat recepty a kombinovat vhodné suroviny. Tady je moje varianta:

300g špaldové mouky, 300g žitné mouky, 100g ovesných vloček, 8 lžic žitného kvasu (můžete použít sužený z obchodu zdravé výživy), 80g třtinového cukru, 140g másla (kokosového tuku), 2 žloutky, 50g rozinek, 100g sušených meruněk, 100g ořechů, mléko dle potřeby (může být rostlinné), sůl, kvasnice

Nejprve je potřeba si připravit žitný kvas. Jak na to si můžete přečíst zde>>>>>itVUofqu-SyJW_Gk1ZYWRfUDasMS8E4UBatJyVzzC1lha8xSQPZ87CIRZBsunXCnCyl8M3U

Nejprve si rozmixujte sušené meruňky a ořechy. V mixéru to jde pěkně. Tuto činnost si užívám. Dříve jsem krájela, tak víte proč.9ZQuHk1-2epe6YzRSCRrQljAj1y5XqiLYZNjN2oKHVP5Bnb8ZTWWsr9SQZRLXs2g5mpZrFA

Do mísy si dejte mouky, vločky, rozinky, ořechy, meruňky, rozehřáté máslo, žloutky, žitný kvas, kvásek z droždí (já použila půl kostky)

HT0m4hlvC1zffGeCiBO3BpQESwAUADIuYK679eS3o3STspjaIXndGwMWhViPIhFkKi6dcJQ

A míchejte.

BU18hhyxY8T_C-q71jLTqvC4F6QjC8EKrf-fHXFXe4pc5LlLzd05tie6qfyzxjUIDtLBFPg

Těsto nechte cca 1,5 hodiny kynout, doba kynutí je závislá na teplotě okolí.

HmOBJFN1QDy0O-M1h8WxSBZGNUZ3HR5Aic9vOCl1OOTKNys_o7vbr4HUi54N4BeqqOyjthY

 

Z těsta vyválejte devět stejných bochánků.

UZ567UWMxgtBAGPELurakYnfng9Cq41194LbDsGRllxQXhLAtKIA8O5dMGf66TzzN3VIfyE

Ze čtyř bochánků vyválejte provazy. To bude základna vánočky.

KyR9c7YU4IOHD5RI4t6gF8fVxLG_VxYtCU3QU6AIWTh8jmW_cqjKfzBn-uk88wZ1eX8SAWc

Žádný fígl na pletení vánočky nemám. Pleťte velmi volně. Prostě jsem je nějak zamotala s vědomím toho, že je jedno jak, ono to totiž nebude vidět, až se na ní dají další pletence.

W6L32qPWgET6Ii9rHmav_pwMQxjAtp95hRatdWR0N_uPAQteOXHVXfsOfVCHGglcIiaVaKw

Na spletené čtyři provazce, položte upletený cop ze tří provazů (to už zvládne každý). Na to zamotané dva provazy. Vánočku nechte ještě kynout. Asi tak půl hodiny, potřete vajíčkem a posypejte mandlemi.

odGZ9FN65q1N_fBpMNGBGCaWZTY2vDHqEAKJ9B6i9O0eURbmk-vsKlGkW27dsOd6WLxzhsY

Pečte ve vyhřáté troubě.

sB4VeifoGR_OWGjQ5gJPnnyso7h5R5L5fQ4-76_CimLYYh5QWdFsvJuuHfAnuqn8gsY1CAw

Já ji miluji k snídani s jogurtem. Žitný kvas pomůže při trávení. Ořechy, sušené ovoce dodají kvalitní živiny. Celá snídaně se doplní bílkovinou v podobě jogurtu a jablko-čerstvé ovoce.

 

 

 

 

 

 

 

Leona Kysilková
Baví mě rozmotávat životní příběhy. Hledám v nich souvislosti mezi naším chováním a nemocemi. Nacházím řešení a tím vám pomáhám k uzdravení. Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře
  • Stáhněte si eBook ZDARMA

    2 kroky k pevnému zdraví a energie na rozdávání.

  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Spolupracuji
    Štěpánka Procházková http://www.vyzivovy-poradce.net/